În decembrie, există obiceiul retrospectivei anuale și, de regulă, fotografiile ajută pentru amintirea celor mai de seamă momente de peste an. Locuri noi, evenimente frumoase, prieteni dragi și întâlniri de succes, dar mai ales un sentiment de recunoștință, care stârnește noi speranțe și setează noi obiective. Provocarea Le Couturier este să privești atent fotografiile, și din punct de vedere vestimentar, și să îți spui onest dacă ești mulțumit de stilul tău vestimentar, dacă ai reușit de fiecare dată să fii la înălțime sau crezi că 2020 este un an în care îți propui mai multă grijă în materie de îmbrăcăminte.

În trecut se spunea că Haina (îl) face pe om – conform unui proverb controversat, care naște polemici. În prezent, studiile vorbesc despre enclothed cognition, teorie ce analizează influența sistematică pe care hainele o au asupra proceselor psihologice ale purtătorului. Acest concept susține că îmbrăcămintea ne poate îmbunătăți stările psihologice și performanța în sarcinile efectuate.

În Noul An, poți testa teoria și poți analiza mai atent ce stare îți dau hainele pe care le porți, dacă au o contribuție în stima de sine și dacă te simți mai productiv atunci când te îmbraci nu neapărat conform normelor, dar așa cum dorești într-o anumită zi.

Le Couturier a pregătit câteva sfaturi, care sperăm să te ajute să te organizezi mai bine cu privire la hainele tale, în anul 2020.

Reorganizarea garderobei

Spuneam într-un articol precedent, că mari antreprenori ai lumii aleg să se îmbrace cu același tip de haine, tocmai pentru că nu doresc să piardă timp cu astfel de alegeri vestimentare. Garderoba trebuie reorganizată periodic, tocmai pentru a nu ocupa spațiul cu haine pe care nu le mai porți, pentru a ajusta în funcție de siluetă ceea ce îți place să porți și pentru a percepe mai bine piesele, ceea ce ajută la o asociere mai rapidă în momentul stabilirii ținutei.

Costum Uni Le Couturier - Croitoria Urbană

Less is more

Momentul ordonării ajută și la stabilirea unor piese statement pentru ocaziile pe care le ai în mod repetat. Nu ai nevoie de o garderobă imensă pentru a arăta bine. Cu cât ai mai multe haine, de diferite culori, texturi, cu atât îți va fi mai greu să faci un styling potrivit. Less is more este o sintagmă pe care trebuie să o iei în calcul și să îți ușurezi viața prin a simplifica genul acesta de alegeri.

Calitate, nu cantitate

Un om calculat cunoaște faptul că o îmbrăcămintea de calitate nu este ieftină, însă este conștient de faptul că acea haină este trainică și o va purta cu drag de fiecare dată, pe o perioadă îndelungată. Cumpără atent și realizează pe comandă hainele, pentru a ți se potrivi în totalitate.

Stil masculin urban - Le Couturier

Adaptare

Zilele lungi și varietatea activităților fac unori imposibilă sarcina cuiva de a încerca să aibă o ținută perfect adaptată contextului. De aceea, planificarea ținutei în acea zi trebuie să împace toate destinațiile și momentele pe care le ai de bifat. Un sacou dă o notă office unei ținute simple – blugi și pulovăr/ tricou, iar seara, poți merge liniștit într-un pub fără să te simți în ținută de gală (cu pantalonii la dungă).

Culori basic

Alege haine cu care nu dai greș, indiferent de contextul de purtare. De regulă, culorile sunt un indicator al stării și completează un anume mesaj pe care îl transmite purtătorul prin vestimentație și atitudine.

În materie de costume, alege culorile de bază: negru, bleumarin, bej, maron, și materiale în carouri mici sau mari, ori modele cu dungi fine.

Costum și cămașă colorată - culori de vară - Le Couturier 2020

Vara se poartă culorile

Anotimul cald schimbă starea de spirit și acest lucru se vede în moda urbană, mai ales în rândul femeilor, care se îmbracă mai colorat. Și bărbații pot purta culoare, iar dacă au adoptat ideea less is more, atunci pot asocia cămăși colorate unor costume/ sacouri uni, în culori neutre, care nu încarcă prea mult ținuta, din punct de vedere coloristic.

Nu cumpăra la reduceri

Plibările la mall aduc și tentații, mai ales când sunt reduceri. Recomandarea noastră este să eviți să cumperi în această perioadă, pentru că vei alege sub impulsul prețului, cu impresia că faci un deal bun, nu neapărat pentru că ai nevoie de acel produs și astfel îți vei aglomera garderoba cu fel de fel de haine pe care nici nu apuci să le porți. Da, este bine să profiți de reduceri, însă doar dacă știi exact ce vrei, chiar ai nevoie de acel item și știi exact cu ce poți să îl asociezi.

Ajustează-ți hainele la croitor

Ai în garderobă piese vestimentare made to measure și vrei să le dai un refresh? Recomandăm să le aduci la Croitoria Urbană. Le Couturier îți va propune niște idei pentru a le face, din nou, numai bune de purtat.

Apelează la servicii profesioniste pentru costume bine călcate

Garderobă minimalistă, dar dimineața tot haotic te îmbraci, pentru că hainele nu sunt călcate sau ești chiar neîndemânatic să folosești stația de călcat? Costumele tale sunt o investiție în imaginea ta, deci merită să apelezi la servicii profi, de ce nu, chiar la domiciliu. Astfel, poți scăpa de grija hainelor necălcate și te poți simți bine în ținuta aleasă.

Costumul se poartă cu atitudine corespunzătoare

Prestanță, eleganță, atitudine – sunt câteva dintre secretele unui bărbat care știe să poarte un costum făcut ca la carte. Nu degeaba spun studiile că hainele influențează starea de spirit, dar și performanța. Ia în calcul acest aspect și, dacă știi că ai nevoie de costume noi pentru anul 2020, te așteptăm la Croitoria Urbană, Calea Călărași 155. Vom fi onorați să lucrăm pentru cea mai bună variantă a ta!

Culoarea Pantone 2020 - Albastru clasic - Croitoria Urbană București

Nu uitați, în anul 2020 se poartă albastrul clasic, așa că ne pregătim cu propuneri de materiale Cantarelli, din Italia!